Sverigekaka
Smeten
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
Såsen
175 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och poröst, tillsätt mjöl, vatten och bakpulver.
Blanda väl.
Smöra en form och häll i ströbröd. Häll sedan i smeten och grädda den i ugnen 35-40 minuter på 175 graders värme.
När kakan nästan är kall delar du den i mitten så det blir två delar.
Gör såsen (smält smöret och häll i mjölken, låt koka i två minuter. Ta av plattan och tillsätt vaniljsockret) och häll den på båda sidor och slå sedan ihop den. Avsluta med florsocker.
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
Såsen
175 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och poröst, tillsätt mjöl, vatten och bakpulver.
Blanda väl.
Smöra en form och häll i ströbröd. Häll sedan i smeten och grädda den i ugnen 35-40 minuter på 175 graders värme.
När kakan nästan är kall delar du den i mitten så det blir två delar.
Gör såsen (smält smöret och häll i mjölken, låt koka i två minuter. Ta av plattan och tillsätt vaniljsockret) och häll den på båda sidor och slå sedan ihop den. Avsluta med florsocker.
Kommentarer
Postat av: CaTTis
Jaha, kallar du den här kakan Sverigekaka... Mamma brukar göra denna, men kommer inte ihåg va hon brukar säga.. men inte Sverigekaka, då hade ja kommit ihåg de! Kram
Trackback